LU 72365

Det är lördag (eller just nu söndag) och här sitter jag.. jag börjar nästan tro att jag har lagt partyhatten på hyllan. Men nja, förra lördagen dansade jag runt som glam-hippie och gjorde ett och annat discomoves i Linköping. Jag tog bussen upp till linkan på fredagen, vilket bara tog knappt 1½ timme, men med en stor gubbe med en stickig stickad tröja som busskompis så kändes det nästan som en evighet. När jag väl kom fram så möttes jag av Joanna och hennes lite smått rostiga gamla Britta. Det blev en fika på stan direkt, där jag möttes av en övertrevlig servitör som började leka 20 frågor och undrade vad jag tyckte om Linköping. Efter att jag gått en promenad på knappt fem minuter genom stan, så hade jag inte hunnit uppleva så mycket mer än att det var väldigt trevliga servitörer i stan.

Efter lite snicksnack på caféet så gav vi oss ut på stan för att hitta en 70-tals outfit till lördagens goldfeever-kravall. Efter ett antal affärer gav vi upp att hitta något guldigt. Efter mycket perukprovning och skratt hos Gun så blev det mycket silver och mycket peace istället. Vi kom fram till att vi skulle vara glam-hippies helt enkelt!
Efter lite inhandling av tacos så skulle vi åka buss och av min totala förvåning så gick det inte att betala med kontanter på bussen, man skickar ett sms för att få en sms-biljett! LU 72365, och du får en bussbiljett och 15 kr läggs till på mobilräkningen. Okej att detta är en bra funktion när man inte har pengar på sig, men inte särskilt organiserat när 10 ovetande turister går på bussen samtidigt och alla ska först skriva ett sms och sen vänta på sin sms-biljett innan bussen kan köra vidare.. suck, kalla mig gammalmodig, men vart är världen på väg?

Lördagen kom och vi begav oss till stan ännu en gång för att shoppa lite fler detaljer till outfiten, efter en del spring i affärer slog vi oss ner på en bänk med en grillad med mos och som grädde på moset (he he), en klick lingon! Sjukt nöjda åkte vi hem och tog oss en välförtjänt powernap sen korkade vi upp och hoppade i vår outfit. Med baginboxen på axeln och sjungandes på "Bag in da box" tog vi oss genom stan och anlände till förfesten. 19.15 kändes det som vi satt och käkade fylle-tacos (ja, tacos igen.. men det fanns rester på förfesten, så why not?) Vi kom på att det var en del timmar kvar på kvällen.. Men vi höll formen och senare var det dags att gå ut och visa discomoves:en! Efter en lång kväll var sängen väldigt uppskattad. Dagen där på vaknade vi av fallande snöflingor.. men vad gjorde det efter en sådan klockren lördagkväll? :)
På bussen tillbaka till Jönköping hamnade jag bredvid en tant som hade en arm som hade spasmaryck, varför får jag alltid den bästa platsen på bussen?

Jag tackar Joanna och alla linkan-människor för en sjukt kul helg! :)




let me be myself

Det är onsdag, och här sitter jag. Vanligtvis brukar mina lurviga svänga runt på kåren vid den här tiden på veckan. Varför bryta en så fin tradition? Det är frågan. Jag har faktiskt ett svar, eller nja.. jag är ju inte den som bangar party men jag kände att det behövdes. Student som man är så är man inte allt för rik, så mina sista slantar på denna månaden ska jag spendera i Linköping. På fredag bär det av till Linkan till min käre vän Joanna :) Jag gissar på att det blir massa student-röj hela helgen och det ska vara goldfeever-fest, man tackar! Kommer bli galet kul tror jag :) Trevligt, som vi brukar säga!

Hela denna veckan har jag alltså varit ledig och det har varit underbart skönt! Jag har tränat, lagat mat, städat, shoppat, kollat mycket 2½ män, myst med musik och såklart gjort lite i flashprojektet men det är så gott som klart :) Har gjort en hemsida om mina smultronställen i Helsingborg, eller som jag kallar det "Hallonställen i Helsingborg" ;) Det har gått riktigt bra, men såklart är ju flash inte den som inte bråkar men jag har bråkat tillbaka så nu är vi kvitt.

kårsOrdet, som är skoltidningen, dumpade även ner i brevlådan här om dagen. Jag skrev ett personporträtt där om Ida som är student och mamma, det blev najs och Ida var nöjd vilket var extra kul :) Nu är redaktionen på mig igen att jag ska skriva för nästa nummer, så ska ner på ett möte imorgon och höra lite.

jag bara älskar att lyssna på bra musik, så jag tänkte bjuda på mina favoriter som rullar om och om igen nuförtiden.
lyssna och njut :)

3 doors down - let me be myself
beyoncé - halo
bo kaspers orkester - brev
brandy - piano man
brandy - right here (departed)
britney spears - unusual you
lasse lindh - ditt stora hjärta
sarah mclachlan - i will remember you
shout out loads - impossible
säkert - någon gång måste du bli själv
t.i. fest justin timberlake - dead and gone
thåström - fanfanfan


hela världen är så underbar om man är korkad tom och glad

Efter några timmars diskussion på en bänk i solen vid munksjön idag, så kom jag och bexs fram till att på den senaste tiden har festkvällarna varit ganska hårda. Det var nog ganska klokt av oss att inte köpa biljetter till ålands-kryssningen som är i helgen. Men vi har ju inte direkt haft tråkigt, så vi tar med de senaste rajraj-kvällarna med glädje i bagaget! rosevins-smuttande, mintu-shottande, gt-hävande, galen kväll på sliver med grabbarna grogg från ängelholm, efterfest på grand, väldigt mycket dans hit och dit, kundvagnsåkning och mycket mer om vi ska summera det hela lite, inkl en hel helg på kåren med studenter från alla sveriges hörn och kanter.

Jag trodde inte denna måndagen skulle bli så bra som den blev. En måndag som denna var man inte den piggaste imorrse, och med webbprogramerings-lab på schemat kl 08.00 så gjorde det inte saken bättre. Men skenet bedrar, jag och bexs klarade (tydligen) uppgiften till slut, sen blev jag sugen på schnitzel som tydligen fanns på dagens meny på La dolce vita, och det hade blivit vår ute så jag och bexs hittade en sjukt bra bänk vid munksjön där timmarna rusade förbi, medans solens strålar värmde våra kinder. Jag är sjukt nöjd med denna måndag! :)

Som alla andra är jag sjukt trött på allt som heter vinter och kyla. När solen tittar fram uppskattar man den så otroligt i dessa dagar. Jag känner att sommaren börjar närma sig med stormsteg och sommarjobbet är redan fixat. Blir tillbaka till 253, där breven ska delas ut. Ska bli sjukt spännande att se om allt sitter kvar i huvudet, och benen för den delen.. :P

Ibland orkar man inte räcka till för folk har jag märkt. Små jobbiga saker kan vara så påfrestande så att det kliar i fingrarna. Jag känner att jag alltid har anpassat mig för folk och kanske tryckt bort det som min vilja egentligen vill. Det är lätt att vara för snäll, och om man inte är det så uppfattas man som elak. Jag vill inte vara för snäll längre och jag vill inte vara elak. Livet är ingen räkmacka, man måste kämpa. Ser man någon som kämpar så vet man att det finns en äkta vilja där. Det uppskattar jag :)



tack för en sjukt bra helg förresten!

e som i ellinore

jag har blivit utmanad av bexs

1. Vad heter du?: ellinore
2. Ett ord på fyra bokstäver: evig
3. Flicknamn: elin
4. Pojknamn: emil
5. Yrke: elektriker
6. Färg: en nyans av brunt
7. Klädesplagg: en strumpa
8. Mat: eskargo
9. Sak i badrummet: eyeliner
10. Plats/stad: eslöv
11. En orsak att vara sen: ensam
12. Något man skriker: en till!
13. Film: ensam hemma
14. Något man dricker: en öl
15. Band: emd ;)
16. Djur: ekorre
17. Gatunamn: ekgatan
18. Bil: elbil
19. Sång: emotion sickness