god morgon, fast tvärtom

Har du någon gång hört ett ljud när du drömmer som du tror att du hör i din dröm fast egentligen hör du det på riktigt? (andas!) Så började min morgon iallafall. Fast det värsta var att när jag väl kom på att jag var vaken (och nästan naken) så står det en främmande man i min lägenhet och frågar om han stör. Lite komiskt, men jag var inte på humör för komik för att 1) kl var 7.30 2) jag var ledig 3) jag var trött efter ett få timmar av sömn.
Jag kanske ska punktera att denna främmande man var en vaktmästare som tydligen skulle sätta upp en köksdörr och två glasdörrar som jag tackat nej till men som han ändå var tvungen att sätta upp för att.. (andas!) Jag sjönk motvilligt ner i min soffa och kollade på radio på tv (ja det är det nya 2008-grejen) medans han hamrade på mina dörrar som jag inte vill ha. När han sedan fått på den förbaskade köksdörren så frågar gubbfan om han ska ta bort den! Mina mörka ringar runt ögonen växte nog en aning och jag hörde min röst säga att jag fixar det själv. Det enda jag ville just då var att sova! Sen fick jag även motvilligt följa med honom ner till källaren och öppna mitt förråd där glasdörrarna som jag inte vill ha fanns. Dom tog han med sig, för de skulle tydligen lackas så gubbfan will be back och det lär de jäkla dörrarna också, back to the basement!



"man måste rocka här i livet, annars kommer man ingen vart"

- Nils, utslagen idol-deltagare

Rocka ja, det gjorde vi rätt bra igår tycker jag. Det var hårdrockssittning, och hela kåren fylldes med farliga kajalmålade hårdrockare. Vilka som tillhörde den riktiga skalan av hårdrockare var ganska svårt att se för alla antog sin hårdrocksroll och visade hornen och headbangade, mer eller mindre. Själv lyssnar jag nog inte på en millimeter hårdrock, som en jönköpings-journalist uttryckte sig i intervjun av mig (som jag för övrigt inte har en aning om vart den hamnade). Nä, länge leve mysrocken, där behöver man inte låtsas att man är farlig och det tror jag passar mig bättre. En millimeter då och då är faktiskt inte fel det heller, för kvällen igår var riktigt skoj :) Kvällen började hos Bexs, och jag och Bexs lyckades få på både nagellack och smink på Gurra, vilket var en del av vårat mål haha. Tyckte vi såg väldigt hårda ut när vi tog våra tunga hårdrocksteg till Akademien. Där inne möttes man av hårrockstema och en klassisk hårdrocksrätt(?), korv med bröd, pommes och öl. Jaja, allt går ner i en hungrig mage så jag var inte bitter :D Fram mot småtimmarna satt jag, Bexs och Emil i en soffa och skapade en trevlig stämning med öl, drinkar, kuddar och blöta t-shirtar. Sen vinglade vi hem och jag somnade på Bexs sköna soffa :)  ..kl 10.00 satt vi trötta i skolbänken med väntan på att åka hem till sängen kl 11.45.


  
fler bilder från kvällen kommer nog upp inom kort på
http://www.bexs.se/




Snart är det helg igen, eller det är helg rättar sagt! Är ledig i morgon :) Borde nog handla och kanske ta tag i lite plugg. Tvätten fixade jag för första gången helt själv idag! Som en zombie sprang jag upp och ner mina trappor, in med tvätten, ut med tvätten, in med tvätten, ut med tvätten. Det borde finnas ett bättre system, men det finns det nog inte om man inte vill sitta och filosofera 30 minuter i en tvättstuga. På tal om helg, förra helgen spenderade jag i Helsingborg med massa familj och mina gamla 253:are :) Underbart skoj att komma tillbaka till jobb, kändes som jag bara skulle gå in i omklädningsrummet och gå ner och sortera lite post, men så blev dock inte fallet! Ner med köttfärsen i stekpannan och upp mer kapsylerna, det var självklart fest :) Mobilen och kameran hängde med hela kvällen, jag börjar lära mig. Men tack alla 253:are för en underbart bra kväll, I'll be back :)

Det var underbart kul att se söta Stella igen, hon blir bara större och sötare för varje gång. Snart fyller hon ett år, tänk vad tiden går :) Fick ett sött inbjudningskort idag av henne idag, och självklart kommer jag :) Har även fått reda på att jag är ledig hela v.42 förmodligen, så då lär jag komma hem en sväng igen!

Ska rocka vidare med mitt liv nu, annars kommer jag väl ingen vart ;)


homecoming

Fick lite klagomål av en viss anonym (trodde hon ja) person att min blogg var lite ouppdaterad. Tur att mitt lilla liv här i Jönköping är så fascinerande då. Så tänkte att det kanske är dags att bjuda på några ord och även lite bilder från mitt lilla bo. För idag fick jag min lilla kamera på posten, för som sagt den andra blev bortrövad! men jaja två papp fattigare och en kamera rikare.

Helgen var ganska händelserik i denna stad. Fredagen spenderade jag och nathalie i min soffa och kollade på skräckfilmer, vilket gjorde nathalie lite lagom rädd så jag fick följa henne hem en bit, men sen var man inte så tuff själv de ensamma stegen tillbaka, men men ingen grudge i sikte. På lördagen blev det en bowlingkväll men nathalie, emil, kalle och jonas och som vanligt blev min poäng väldigt hög, jag fattar inte vad det är med mig och bowling ;)  sen blev det öl och mario cart, det är kul men bowling är mer min starka sida. man kan inte vara bäst på allt :)
I söndags kom mamsen och papsen på besök, det blev storhandling på maxi så nu är min kyl och frys ganska fylld igen, sen fick jag lära mig att tvätta, vi får väl se hur det går när det är dags att våga sig ner där själv :P och nu har jag även lite mer hemtrevligt med mer gardiner och blommor :)

Idag är det caps (öl-lek med kapsyler) på kåren men fick inte tag i någon biljett så fick dissa det, är sjukt trött idag faktiskt. Har börjat åtta några dagar i rad nu så det tar hårt på kroppen :P men har iofs slutat tio, tolv typ så ska inte klaga :) Det är sjukt soft att gå i skolan faktiskt, man lyssnar på lite saker, man umgås med folk, man får nån liten uppgift.. jaja man ska nog inte ta ut något i förskott, dagen med böckerna på hög kommer väl. Hade alla rätt på matteprovet förresten, lite nöjd iallafall ;) Nästa onsdag är det hårdrockssittning, jag och bexs ska sattsa stenhårt på att göra gustaf stenhård, haha :D

Denna helgen kommer jag hem till helsingborg :) Det blir fet fest på 253 då, vi kör en klassisk taco-fest ;) blir lite som en avslutningsfest, för hann ju inte riktigt festa hejdå till mina sköna citymailisar :) saknar er!
Blir även lite familjeträff, Bella är hemma från gbg och Alex, Emilie och lilla Stella kommer också en sväng! :)

nu tänkte jag roa mig med lite Idol och keso för nu står det 080917 på den så det är väl dags!
tjarrå!



    

  

stay with me


power guard

Jag visste att det skulle hända, jag visste det! Från det att pappa gav mig det i min hand tänkte jag: detta kommer jag att råka sätta på en en situation där det absolut inte ska sättas på. Och ikväll hände det..

Är på väg hem från Nathalie och tänker att jag tar upp nycklarna från väskan så att jag har dom tillgängliga och DÅ sätts det förbaskade överfallsalarmet igång, tio gånger värre än ett bilalarm går jag och trycker ner ljudet i väskan för att det är alldeles för mörkt för att jag ska se hur jag ploppar in den jäkla mojängen i larmet igen, men lyckades faktiskt till slut. Men inte nog med det.. när jag väl kommer in i min port och är på väg upp för trappan så trycker jag in ploppen en extra gång så att den är fast men nehe, då åker den istället ut och jag orsakar världens jobbigaste ljud i en ekande trappuppgång. Jag sprang väldigt fort in i min lägenhet och skämdes lite. Det tråkigaste med allt var att det fanns ingen person som verkade vilja hjälpa mig, om det nu var så att jag var i fara. Good to know!

Det har varit en bra helg förresten, om vi nu ska gå till något positivt. Blev en fredagkväll med de sköna grabbarna Fredrik och Emil från klassen. Massa wii och öl, underbart skoj :) Vi kom inte så långt på stan men det blev en del grejer ändå, ett fontändopp för vissa och en blöt servettloska i pannan för andra. På lördagsmorgonen hade jag träningsvärk, helt sinnes vad lite låtsassport kan göra. Lördagen bestod även av matlagning, min första spagetti och köttfärssås som för övrig blev överraskande god. Idag har jag varit på ikea med bexs, och jag tog även en sväng in på a6 och köpte lite grejs. Sen har det blivit lite matteplugg hos nathalie, och ja inte så mycket plugg kanske men vi har koll, det är huvudsaken ;) och ja resten av kvällen vet vi ju redan.. dags att koppla ur min exklusiva power guard! eller iallafall ha den på ett bättre ställe än i nyckelknippan.

nu ska jag äta upp min keso, den går ut imorgon så det gäller att passa på!
det börjar bli tomt i min kyl..

update

hej och hå och nej jag har inte drunknat bland alla böcker eller i Vättern! Tvärtom egentligen, det är väldigt lugnt att vara student, man gör inte allt för mycket just nu. Är ledig idag och på torsdag som exempel. Det är såklart lite smått och gott på gång lite då och då. Läser just nu tre ämne kan man säga, Grafisk design och teknik, Kommunikation och projektmetodik och Matematiska verktyg, intressant? :P men jo det känns bra hittills, är väl en del att lära men det är precis det som är meningen förhoppningsvis. Var väldigt intressant att sätta igång med matte första gången på tre år, man kan ju säga att det blev lite uppdatering av gånger-tabellen, men Nathalie och jag hade våra knep, ett extra block kanske? :P Det sägs att man aldrig glömmer hur man cyklar, jag är rädd för att det är en myt.

Jag var hemma i Helsingborg en sväng i helgen på besök, besök ja.. det känns fortfarande som att jag bara är på semester i Jönköping och ska snart hem till sundets pärla igen. Det var himla skönt att träffa familj och vänner igen, man vet liksom att dom är kvar och att dom finns. Kände mig sjukt hemma när jag kom in på the tivoli och såg christian och co i hörnet uppe i schlagerbaren, det kändes som att dom har stått där sen jag åkte. Ett jäkla minus på denna kvällen var att jag SÅKLART blir bestulen/tappade min kamera.. blir så jäkla depp. Två mobiler och en kamera.. nu kommer vi till det där med att aldrig glömma hur man cyklar igen. Folk använder den där lilla röda figuren på ena axeln allt för ofta, det är dags att sluta vara så naiv.

Just nu sitter jag och väntar in någon som ska laga min (franska)balkongdörr, eftersom dom har varit här och tagit bort handtaget vilket jag tycker var väldigt onödigt, men förhoppningsvis kommer dom snart och sätter på ett nytt. Ska nog ta mig ut i det fina vädret snart och ta mig till banken och fixa ut mina csn-pengar som kommit in på fel bank, vilket också var väldigt onödigt.

ha det gött, käka kött!
ciaao :)


(kändis i Jönköping? Stort! :P
http://www.jnytt.se/Read__17813.aspx )